Trykprøvning af store og små bygninger
Hos Husplan tilbyder vi trykprøvning af både små og store bygninger.
Vi står altid klar til at hjælpe dig og rykker gerne ud, når du har brug for det. Har du en bygning, som du ønsker en trykprøvning på, er vi klar.
Hvad koster en trykprøvning?
DKK 2.995,00 for enfamiliehuse op til 200 m2
Se i øvrige priser i tillæg til Trykprøvning, da der kan være rabat ved f.eks at bestille energimærket samtidig
Skal alle nye bygninger trykprøves ?
Bygningsreglementet stiller i dag krav om, at nye bygninger skal overholde en vis tæthed. For at sikre, at den ønskede tæthed også overholdes i virkeligheden, skal der udføres en trykprøvning på bygningen, der viser om bygningen overholder kravet eller ej.
Formålet med en trykprøvning er at påvise, hvor tæt bygningen er. I Bygningsreglementet fremgår det ved specifikke krav, hvor tæt en bygning skal være, det afhænger derfor af hvornår byggetilladelsen er udstedt og hvilket bygningsreglement du er blevet pålagt at bygge efter. Af denne grund er det ikke helt ligegyldigt, hvordan tætheden er i bygningen. Samtidig er der to specifikke årsager til, at bygningerne skal være tætte og at der i dag bygges tætte bygninger. Den ene årsag er energiforbruget og den anden fugt. Energiforbrug er noget, som de fleste gerne vil holde på et minimum, hvor fugt er en faktor, som de fleste gerne vil undgå, da det kan medføre vedvarende skader.
Energiforbrug
I forhold til energiforbruget er det ganske simpelt. Hvis en bygning ikke er tæt og den betegnes som en decideret utæt bygning, så vil den varme luft nemmere slippe ud. Vi bygger i dag derfor tætte bygninger, som kan holde den varme luft indendøre og forhindre, at den slipper ud. På den måde undgår man at fyre for fuglene, som et gammelt udtryk for varmens udslip så fint illustrerer. En måde at undgå, at energiforbruget stiger unødvendigt til vejrs er ved at bygge efter lovkravene, så bygningen er tæt. I den forbindelse vil man skabe luftskiftet gennem et mekanisk ventilationsanlæg, således at det er kontrolleret i modsætning til luftskiftet ved utætte bygninger. Der er flere fordele at fremhæve ved et ventilationsanlæg, da det først og fremmest sikrer et godt og sundt indeklima, men derudover også genvinder op til 90 % af varmen, da den genvinder varmen i den udsugede luft og blæser den ind i bygningen igen. På denne måde er der mange penge at spare da man ikke behøver at tilføre ny varme til bygningen hele tiden. Det er dermed også en meget miljøbevidst løsning.
Fugt
I forhold til fugt spiller de tætte bygninger en væsentlig rolle. Hvis bygningen ikke er tæt, vil den varme fugtige luft fra boligen kunne trænge ind i bygningskonstruktionerne og på sigt give mulighed for dannelse af skimmelsvamp og råd som dels skaber dårligt og usundt indeklima, men også kan gøre skade på bygningsdele. Dette skyldes, at bygninger og særligt boliger, er under konstant fugtbelastning. Hvis bygningen er tilstrækkelig tæt bygning, vil man derfor kunne undgå, at fugten ikke utilsigtet trænger igennem bygningens konstruktioner og gør skade. Det er derfor vigtigt, at man i forhold til at forhindre konsekvenserne ved fugt bygger sin bygning tæt.